Uutiset

 1. Muddy-X lauantaina 8.6.2019 2019-05-20 22:03:24, Webmaster

  Tapahtuma on Rogaining-periaatteella tehtävä pistesuunnistus maastopyörällä tai jalan. Se joka kerää eniten pisteitä määräajassa voittaa. Kilpailu on henkilökohtainen. Rastit on suunniteltu myös jalan etenevien kyvyt ja vauhti huomioiden.

  Jalan eteneville on tällä kertaa tarjolla lisärasteja lähempänä kisakeskusta, millä tarjotaan tossusarjalaisillekin paremmin rasteja tarjolle ja rogaining-haastetta.

  Reitti ja kilpailuaika:
  Reitti koostuu 20 rastista, jotka on pisteytetty 2-9 pisteeseen. Tämän lisäksi siis nyt lisärasteja jalan liikkuville.

  Rastikoodin ensimmäinen numero määrää pistemäärän. Esim. rastilta 51 saa viisi (5) pistettä. Eniten pisteitä 4h aikana kerännyt voittaa. Tasapisteisiin päädyttyä paremmuuden ratkaisee kilpailuaika. Jos sekin menee tasan, väännetään kättä. Jokaisesta 4h ylittävästä minuutista vähennetään yksi piste.

  Radalla on yksi bonustehtävä. Tehtävä julkaistaan 10 min ennen lähtöä. Muuta ennakkoinfoa tehtävästä ei anneta. Bonustehtävien suorittamisesta oikein saa 10 lisäpistettä.

  Sarjat ovat
  - MTB N ja M sekä
  -Juoksu N ja M.
  - Kilpailuaika on 4 tuntia.

  Aika ja paikka:
  Kisa pidetään lauantaina 8.6.2019 klo 12 00. Maaliin tullaan klo 16.00. Kisapaikka on Oulun lähimaastossa, ajoaika n 15-20min keskustasta.

  Ilmoittautumiset/ lisätiedot:
  Seppo Mäkinen: snowhow@kolumbus.fi tai 040-5564939.

  Osanottomaksu 30 Eur, maksetaan kisapaikalla käteisellä.

  Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa. GPS-seuranta.net. Varatkaa reppu tai joku muu kantoväline, johon gps-laite voidaan kiinnittää.

  Rastilla käynti:
  Rastit leimataan kilpailukorttiin pihtileimasimella, joka on rastilla. Leimatkaa rastin mukaiseen ruutuun! Varautukaa kosteaankin keliin suojaamalla kartta ja bonustehtäväpaperi. Kilpailukortti on laminoitu.

  Varusteet:
  Pakolliset:
  - maastopyörä (vain MTB)
  - kypärä (vain MTB)
  - kynä
  Suositellaan:
  - kännykkä ongelmien varalta.
  - karttateline, -pussi tai vastaava
  - kuraa ja sadetta pitävät päällysvaatteet, ehkäpä tällä kertaa kesäisemmät varusteet
  - juomaa ja evästä oman kulutuksen mukaan 4 tunniksi

  Reitistä:
  Maasto on ”oululaista” ja alueelta löytyy sekä nopeita että hitaita uria, samaten tossusarjalaisille unelmakangasta ja hitaampaa maastoa. Vettäkin voi mennä vähän kenkään.

  Pyörällä pääsee melkein kaikkien rastien läheisyyteen. Rastit ovat pääosin puskan puolella. Osa rasteista on vaativia, osa helppoja. Suosittelen suunnittelemaan reitin omien taitojen mukaan. Rastin pisteluku ei välttämättä tarkoita rastin vaikeutta!

  Osa rasteista voi olla urbaaneilla alueilla, jolloin ilkivallalta ei aina ole vältytty. Jos rasti on viety, soita kisamestarille.

  Kisasivut:
  Facebookista MuddyX-ryhmä. Pyydä kutsu ryhmään, niin pysyt kärryillä, mitä ja missä tapahtuu!

  Tapahtuman järjestää:
  Free Adventure Ry, Oulu
 2. Rogainingia suunnistuskartalla 18.5. 2019-05-07 21:48:35, Webmaster

  Tsah! Tervetuloa kokeilemaan rogainingia 18.5. Rogaining on siis pistesuunnistusta, jossa tietyssä ajassa kerätään mahdollisimman paljon pisteitä etsimällä eri tavoin pisteytettyjä rasteja.

  Tänä vuonna mukana on myös suunnistuskartta, jossa karttamerkinnät ovat tarkempia kuin varsinaisessa rogaining kartassa. Ja nyt tarjolla on kokemattomalle myös ns. hupisarja, jossa voit karttaohjelmiston avulla selvittää tarkan sijaintisi kartalla, jossa näkyy myös rastit, joten eksymisen vaaraa ei ole. Kisakeskus paljastetaan noin viikko ennen tapahtumaa nettisivuillamme ja facebookin tapahtumasivullamme, mutta vinkkinä sanottakoon, että Oulun alueella harvinaisia korkeuserojakin on nyt tarjolla. :)

  Lisätietoja mm. ilmoittautumisesta löytyy: https://suuretseikkailija...om/canyon-rogaining-2019/

  T. Suuret seikkailijat ry
 3. Ongelmia sivustolla 2019-04-26 06:44:17, Webmaster

  Sivusto on hosting-palvelun viestin mukaan siirretty viime yönä uuteen datakeskukseen ja näköjään siirto ei ole onnistunut ongelmitta, sillä viestit ja keskustelut eivät näy kunnolla. Selvittelemme ongelmaa.
 4. Pimiä Rogaining 5.-6.10.2018 2018-09-04 22:04:34, Webmaster

  Ookko nää ihan pimiä saatikka pölijä tai haluisikko olla? Nyt on nimittäin oiva tsäänssi päästä totteuttamaan ihtiään, sillä jo viime vuonna hurmannut yöllinen ja rentomielinen rogaining seikkailu järkätään uusin kujein jälleen ensi syksynä.

  Tehtävänä on siis kerätä 1-8 tunnin aikana mahdollisimman paljon pojoja etsimällä eriarvoisia ja helposti löydettäviä kohteita (osa haastavia) Oulun ympäristöstä pyörin tai jaloin. Kerää 2-5 hengen poppoo (esmes työ- tai kaveriporukka) ja tuu tutustumaan Ouluun ja sen ympäristöön uusin silmin, ihan yösä ja kuutamolla.

  Lisäinfoa osoitteesta http://pimiaroga.blogspot.com/
 5. Rogaining-suunnistusta tarjolla lauantaina 26.5. Hiukkavaarassa 2018-05-24 11:52:57, Webmaster

  Lisätietoa keskusteluketjusta https://oulurastit.info/thread/show/984 ja tapahtuman sivuilta osoitteesta http://oulurogaa.blogspot.../kauden-2018-ohjelma.html
 6. Rastikalenteri ICS-muodossa 2018-05-15 20:52:58, Webmaster

  Omiin kalentereihin helposti tuotava ICS-muotoinen rastikalenteri löytyy taas osoitteesta https://calendar.google.c...48824aeb1084f1c/basic.ics (Linkki korjattu 24.5.)

  Kiitokset Mika Räsäselle kalenterista!
 7. Oulurastipalvelimella huoltotöitä 2018-04-21 14:56:43, Webmaster

  Oulurastisivustoa isännöivä palvelin on taannoin päivittynyt ja alusta ei ole täysin yhteensopiva sivuston nykyisten asetusten kanssa. Tästä syystä ohjelmistoon pitää suorittaa tulevien päivien aikana päivityksiä ja muuta säätöä, joka voi näkyä katkoina ja erilaisina virhetilanteina (kuten ääkkösten toimimattomuus tällä hetkellä). Kunhan huolto on saatu tehtyä, voi nykyisen oulurastikalenterin laittaa kokonaisuudessaan näkyville.

  Pahoittelut ongelmista.
 8. 18th MuddyX la 14.10.2017 Rantakylässä 2017-10-09 07:52:07, Webmaster

  Tapahtuma
  Tapahtuma on Rogaine-periaatteella tehtävä pistesuunnistus maastopyörällä tai jalan. Se joka kerää eniten pisteitä määräajassa voittaa. Kilpailu on henkilökohtainen. Rastit on suunniteltu myös jalan etenevien kyvyt ja vauhti huomioiden.

  Reitti ja kilpailuaika:
  Reitti koostuu 20 rastista, jotka on pisteytetty 2-9 pisteeseen. Rastikoodin ensimmäinen numero määrää pistemäärän. Esim. rastilta 51 saa viisi (5) pistettä. Eniten pisteitä 4h aikana kerännyt voittaa. Tasapisteisiin päädyttyä paremmuuden ratkaisee kilpailuaika. Jos sekin menee tasan, väännetään kättä. Jokaisesta 4h ylittävästä minuutista vähennetään yksi piste.

  Radalla on yksi bonustehtävä. Tehtävä julkaistaan 10 min ennen lähtöä. Muuta ennakkoinfoa tehtävästä ei anneta. Bonustehtävien suorittamisesta oikein saa 10 lisäpistettä.

  Sarjat ovat MTB N ja M sekä â?Footâ?. Kilpailuaika on 4 tuntia.

  Aika ja paikka:
  Kisa pidetään lauantaina 14.10 klo 10 00. Maaliin tullaan klo 14.00. Kisapaikka on Rantakylän hiitostadion Limingan Rantakylässä.
  https://asiointi.maanmitt...%22opacity%22%3A100%7D%5D

  Ilmoittautumiset/ lisätiedot:
  Seppo Mäkinen: snowhow@kolumbus.fi tai 040-5564939. Osanottomaksu 30 Eur, maksetaan kisapaikalla käteisellä.

  Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa. GPS-seuranta.net. Varatkaa reppu tai joku muu kantoväline, johon gps-laite voidaan kiinnittää.

  Rastilla käynti:
  Rastit leimataan kilpailukorttiin pihtileimasimella, joka on rastilla. Leimatkaa rastin mukaiseen ruutuun! Varautukaa kosteaankin keliin suojaamalla kartta ja bonustehtäväpaperi. Kilpailukortti on laminoitu.

  Varusteet:
  Pakolliset:
  - maastopyörä (vain MTB)
  - kypärä (vain MTB)
  - kynä
  Suositellaan:
  - kännykkä ongelmien varalta.
  - karttateline, -pussi tai vastaava
  - kuraa ja sadetta pitävät päällysvaatteet
  - juomaa ja evästä 4 tunniksi

  Reitistä:
  Maasto on pääosin metsäistä kankaiden ja soistuvien alueiden vuorottelemaa korpea. Osalla maastosta on runsaasti polkuja sekä vanhoja sorakuoppia. Pyörällä pääsee melkein kaikkien rastien läheisyyteen. Rastit ovat pääosin â?puskanâ? puolella. Vettäkin voi mennä kenkää â?vähänâ?. Osa rasteista on vaativia, osa helppoja. Suosittelen suunnittelemaan reitin omien taitojen mukaan. Rastin pisteluku ei välttämättä tarkoita rastin vaikeutta!

  Osa rasteista on urbaaneilla alueilla, jolloin ilkivallalta ei aina ole vältytty. Jos rasti on viety, soita kisamestarille.

  Kisasivut:
  Facebookista MuddyX â??ryhmä. Pyydä kutsu ryhmään, niin pysyt kärryillä missä tapahtuu!

  Tapahtuman järjestää:
  Free Adventure Ry, Oulu:
  Seppo Mäkinen

  Free Adventure kautta saat parhaat NORDENMARK-karttatelineet pyörään kuin pyörään. Kisapaikalla telineitä ja varalevyjä eri kokoisia. Mallit Classic ja Extreme. Löytyy Nordenmarkin sivuilta: http://nordenmark.com/products/
 9. Palautelomake rikki & korjattu 2017-06-20 21:57:43, Webmaster

  Sivuston palautelomake on ollut epäkunnossa jonkun tovin, mutta nyt se on korjattu. Jos olet laittanut viestiä sitä kautta ja siihen ei ole vastattu, pistä viesti uudelleen.

  Pahoittelut ongelmasta!
 10. Yörogaining Oulu 29.-30.9.2017 2017-05-23 22:02:41, Webmaster

  Tuu tutustumaan Pohjoisen Skandinaavian "vuoristoiseen" pääkaupunniin - sillai erillailla. Nää ja koe Oulun makeimmat mestat rogaamalla, ihan yössä, kamujen kanssa. Kuule yöllisen meren kohina, ihastele kuuta ja tähtösiä. Tätä seikkailua et ees hevillä unohda.

  Tehtävänäsi on siis kerätä 8 tunnin aikana mahdollisimman paljon pojoja etsimällä eriarvoisia ja helposti löydettäviä kohteita eri puolilta Oulua.

  Aikataulu
  ilmoittautuminen alkaa 4.4 klo 15.06
  Bulletin 1, n. kuukausi ennen tapahtumaa
  Bulletin 2, n. viikko ennen tapahtumaa
  Kisan startti 29.9. klo 22.00

  Kilpailukeskus
  Oulun kaupunkialueella tai sen ympäristössä, ilmoitetaan myöhemminâ?¦

  Sarjat
  Kaksi sarjaa, jotka sopivat kaikille.
  - 8 h tossu, tossusarja jalkaisin liikkuville
  - 8 h fillari, fillarisarja maastopyöräilijöille, cyklocrossareille tai vaikka mummopyörällä sotkeville. Halutessasi voit mennä vaikka esim. 4 tuntia.

  Joukkueet
  Joukkuen muodostuu 2-5 henkilöstä, jotka liikkuvat koko kisan ajan yhdessä.

  Ikärajat
  Kaikkien kisaajien tulee olla 15 vuotta täyttäneitä, alaikäisillä pitää olla huoltajan kirjallinen lupa osallistua tapahtumaan.

  Pakolliset varusteet
  Lista pakollisista varusteista julkaistaan Bulletin 1:ssä noin kuukausi ennen tapahtumaa. Mutta osviittaa voi toki jo käydä katsomassa aiempien yö-rogainingien pakollisten varusteiden luettelosta.

  Kilpailun tarkempi aikataulu

  Perjantai
  18.00 Kilpailukeskus aukeaa, ilmoittautuminen
  20.00 Karttojen jako
  22.00 Startti

  Lauantai
  06.00 maaliintulo
  06.30 maaliintulo sulkeutuu
  06.30 aamupala ja arvontapalkintojen nouto

  Ilmoittautuminen
  Ilmoittautuminen aukeaa 4.4.2017

  Osanottomaksut
  Joukkueen osanottomaksu määräytyy joukkueen jäsenten lukumäärän mukaan seuraavasti.
  maksettu ennen 15.5. 80 â?¬/joukkue
  maksettu ennen 15.7. 45â?¬/henkilö
  maksettu ennen 15.9. 55â?¬/henkillö
  Jälki-ilmoittautuminen 15.9 jälkeen 65â?¬ / henkilö (personoituja numerolappuja ei taata)

  Maksuliikenteen seuraamisen helpottamiseksi olisi toivottavaa, että joukkue maksaisi osallistumismaksun yhdellä maksulla osoitteessa https://holvi.com/shop/suuretseikkailijat/
  Voit maksaa joukkueen osallistumisen myös smartum, tyky tai virikeseteleillä. Jos käytät niitä niin käytä webbikaupassa alennuskoodia SETELISEPPO ja lähetä setelit osoitteeseen: Sarokal Test Systems/Harri Valasma Paulaharjuntie 20 B 2 90570 Oulu.

  Kartta
  Kartta tehdään viimeisen päälle tätä tapahtumaa varten ja painetaan koneella. Kartan mittakaava on todennäköisesti 1:30 000, h = 5m.

  Rastit
  Rasteja tulee olemaan yli 70, joten reittivaihtoehtoja riittää. Leimaukseen käytetään pääasiassa GPS leimausta, joka toimii älykännykällä. Kilpailun rasteilla on myös kortti, jossa on sekä QR-koodi, NFC-tägi että koodi. QR-koodi toimii käytännössä kaikilla älypuhelimilla, NFC-tägi uusilla älypuhelimilla joissa on NFC-tuki. Mikäli käytössäsi on vain vanhempi puhelin jossa ei ole kameraa, voit silti leimata syöttämällä lyhyen koodin webbilomakkeelle. Mikäli sinulla ei ole nykyaikaista kännykkää, etkä sellaista saa mistään lainaan, ole yhteydessä Harriin, niin katsotaan mitä voimme tehdä, kisaaminen ei kuitenkaan jää siitä kiinni.

  Rastikohteet ovat pääasiassa helposti löydettävissä, mut osa kohteista voi olla hieman "piilossa". Mutta jotta homma ei mene "arvaa mihin rasti on piilotettu -leikiksi" on sanalliset rastimääritteet erittäin yksityiskohtaiset ja tarkat. Ollessasi rastipisteessä tai sen lähellä luet rastimääritteen ja tiedät heti missä rastikohde on.

  Leimaus päivittyy välittömästi netissä olevaan tietojärjestelmään. Tiedonsiirrosta koituvat kustannnukset jäävät joukkueen maksettavaksi, mutta jos joukkueen kännykässä on kiinteä datapaketti, niitä ei käytännössä tule. Muutenkin siirrettävän datan määrä on pieni, eli vaikka käytössä ei olisi pakettia, on kustannus maksimissaan muutaman euron.

  Palkinnot
  Lähtökohtaisesti jokainen lähtöviivan ylittäjä on voittaja ;). Kisan voittajat saavat runsaasti mainetta ja kunniaa. Lisäksi järjestäjä varaa palkintoja, jotka arvotaan osallistujien kesken. Maaliintulon jälkeen voit tarkistaa keitä onni on suosinut.

  Valokuvaus ja videointi
  Tapahtumasta otetaan valokuvia ja mahdollisesti myös videokuvia. Kuvia käytetään tulevien tapahtumien ja lajin markkinointiin. Kuvat ja video tulevat myös kaikkien nähtäville, jotta halukkaat niitä pääsevät katselemaan. Osallistumalla tapahtumaan annat suostumuksesi kuvien käyttöön.

  Lisätiedot
  Seuraa http://www.oulurogaa.blogspot.com tai facebookissa Oulu rogaa ja rollaa.

  Yhteystiedot
  Tapahtuman järjestäjät / ratamestarit: Suuret Seikkailijat Ry eli Harri Valasma 0405620377 hvalasma@gmail.com & Matti Hokkanen 0405877327 hotti.makkanen@gmail.com