Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Omatoimipyöräsuunnistusta Oulussa

 1. Niina 2023-08-05 22:48:51

  7.8. alkaen olisi tarjolla harvinaista herkkua Oulun seudulla, Pohjantähden toteuttama omatoimi pyöräsuunnistus oikealla pyöräsuunnistuskartalla. Paikkana Kiekon maja (Kiekonmajantie, Oulu). Maastossa on punavalkoiset rastinauhat 7.8.-30.9.2023. Rastiliput koodeineen ovat maastossa viikon (13.-19.8.2023).
  Radat:
  A 12,0 km
  B 7,0 km
  C 4,2 km

  Matkat ovat noin mittoja ja ne on mitattu lyhintä reittiä pitkin. Karttamaksu on 7 euroa kpl. Karttoja myy hulluna.com. Radoilla ei ole juurikaan samoja rastivälejä, joten ratamestari suosittelee ABC yhdistelmää innokkaimmille pyöräsuunnistajille. ABC rata on 23,2 km. Kartan mittakaava on 1:10 000.

  Kilpailuohje ja ratamestarin lausunto:
  Urakuvaus on ”pullautettu” suunnistuskartasta, mikä tarkoittaa sitä, että urakuvaus on SUUNTAA-ANTAVA. Eli ajo-urat ovat paikoin kartan urakuvausta nopeampia tai hitaampia. Erityisesti alueilla, missä suunnistuskartassa on paljon kiveä, ovat polutkin hieman urakuvausta hitaampia. Ylimääräisiä, kartalta puuttuvia uria on muutamissa paikoissa tiheässä polkuverkostossa. Rastit on pyritty sijoittamaan mahdollisimman selkeisiin paikkoihin. Pyöräsuunnistaessa kannattaa polkujen lisäksi lukea myös muita maastosta selkeästi erottuvia kohteita. Suo-alueet, tiheiköt, pellot, aukot ja lammet on kuvattu IOF ohjeistuksen mukaisesti hieman suunnistuskarttaa himmeämmin, jotta ajourat erottuvat selkeämmin. Muistathan, että oliivinvihreät alueet kartalla/pihat ovat kiellettyjä alueita. Myös Vaalantien ja Mikonmäentien käyttö on tässä harjoituksessa kiellettyä sekä turvallisuus että reitinvalintasyistä. Karttaan on erikseen merkitty myös muita kiellettyjä alueita, joita tulee noudattaa. Kiellettyjä alueita ei ole merkitty maastoon. Rastien oikeassa kiertojärjestyksessä saa olla tarkkana.

  Jos havaitset urakuvauksessa puutteita tai muuten vain innostuit, niin saatat olla oikea henkilö organisoimaan ensimmäisen kansallisen pyöräsuunnistuskilpailun Oulun seudulla yli 10 vuoteen. Useat alueen hiihtokeskuksista toimisivat loistavasti jopa SM-kilpailun kilpailukeskuksena.

  Mikäli rastinauhoja/-lippuja on kadonnut tai haluat antaa palautetta, niin otathan yhteyttä njaako@gmail.com tai 0504144119
  Tervetuloa!

  Ps. Huomenna tulee yleltä pyöräsuunnistusta televisiosta

Vastaa viestiketjuun